Yhteystiedot

Annika Saarikko
p. 040 7446 770
annika.saarikko(at)eduskunta.fi


Postiosoite
Annika Saarikko
00102 Eduskunta

Avustaja
Janika Tikkala
janika.tikkala(at) eduskunta.fi
P. 050 574 1703

turku_annikan_silmin.jpg
Share |

Annikasta sanottua eduskuntavaalikampanjan 2011 ja varapuheenjohtajkakampanjan 2012 aikana

"Annika osaa löytää ongelmanratkaisussa oleellisen. Helposti lähestyttävänä ja koko Suomen lähellään pitävän Annikan vahvuus on elämänmyönteinen, terve asenne ystäviin ja yhteiskuntaan.”

Jani Kurvinen, Keskustan Varsinais-Suomen piirin puheenjohtaja, Somero

 ***

"Annikan poliittisen uran nousu lienee puoluehistoriamme jyrkimpiä. Hän on toimelias kansanedustaja ja vastuuntuntoinen varapuheenjohtaja. Annikan toimintatapa on avoin ja välitön."

Seppo Kääriäinen, kansanedustaja, Iisalmi

 ***

"Kansanedustaja ja puolueen varapuheenjohtaja Annika Saarikko on erinomainen puhujalahjakkuus, todellinen sanankäytön virtuoosi. Eipä juuri ole kuivaa silmää häntä kuunnellessa! Hän osaa asiansa ja nojaa vahvasti keskustan aatteeseen ja arvopohjaan niin puheissaan kuin teoissaankin."

Sirkka-Liisa Anttila, kansanedustaja, Forssa

 ***

Politiikan sanotaan kaipaavan tunnetta, intohimoa. Annikasta sitä löytyy! Olemme oppineet tuntemaan Annikan tarmokkaana ja asioihin perehtyvänä varapuheenjohtajana ja kansanedustajana. Annika on hyvä sekoitus myönteistä tulevaisuudenuskoa ja vahvaa itseluottamusta. Hänellä on malttia kiiruhtaa myös hitaasti.”

Paula Lehtomäki, kansanedustaja, Uusimaa

 ***

"Annika on ollut eduskunnassa aktiivinen ja asioihin perehtyvä kansanedustaja. Kuuntelutaidon lisäksi Annikalla on taito puhua ihmisille nykyaikaisella tavalla Keskustan arvoista ja tavoitteista."

Antti Kaikkonen, kansanedustaja, Tuusula

*** 

"Annikan kanssa on kiva tehdä töitä: hän on hoksaava, ahkera ja näkee asiat laajasta näkökulmasta. On valmis laittamaan itsensä likoon puolueen puolesta. Myönteinen ihminen, joka herättää uteliaisuutta ja luottamusta."

Anu Vehviläinen, kansanedustaja, Joensuu

*** 

 ”Kansanedustaja tarvitsee kykyä kuunnella kansalaisia. On oltava myös kykyä ja tahtoa edistää asioita.
Puolueen varapuheenjohtajana ja erityisavustajanani Annika on vakuuttanut minut monipuolusella osaalimisellaan ja ihmisläheisyydellään.
Hän on toiminnan ja tunteen nainen, jolla on kantava arvopohja.”

Mari Kiviniemi, kansanedustaja

***

”Sähäkkä mimmi.”

Paavo Väyrynen, kunniapuheenjohtaja

*** 

"Suomen tulevaisuuden kannalta on kaikista tärkeintä, että päättäjillämme on vahva halu ja tahto luoda edellytyksiä onnellisemman yhteiskunnan ja ihmisten hyvinvoinnin eteen. Annika osaa harvinaisen hyvin katsoa päätöksentekoa ihmisen näkökulmasta. Se on arvokas taito."

Matias Hilden, kunnanjohtaja, Puumala

 ***

"Annika rakastaa keskustaa ja tekee ahkerasti, täydestä sydämestä työtä sen eteen.  Annikalla on jalat maassa mutta katse pitkällä tulevaisuudessa. Annika on sinnikäs ja aina valmis taistelemaan oikeudenmukaisuuden puolesta."

Hanna Saarni, Somero

 ***

"Annika on yhteiskunnallisesti utelias, ja hänestä ollaan uteliaita. Se luo pohjan ennakkoluulottomalle vuorovaikutukselle ja kanssakäymiselle; aatteen tuomiselle arkeen ja päinvastoin. Annika ei ole poliittinen haamuhaukkuja, vaan tervejärkinen keskustalainen nainen - lupaus tulevasta."

Pekka Perttula, valtiotieteen tohtori, Kirkkonummi

 ***

"Olen monta kertaa ollut näkemässä tilanteita, joissa Annika Saarikko kohtaa "kansan ihmisiä". Puolueemme on kansanliike. Tarvitsemme ihmisiä, joihin on helppo samastua. Toivon Annika Saarikolle ja hänen uralleen vilpittömästi kaikkea hyvää. Ehkä tärkein asia, josta haluan antaa Annika Saarikolle kiitosta, on hänen ahkera ja rohkea liikkuminen hyvin erilaisten keskustalaisten, laajan kenttäväkemme parissa."

Janne Kaisanlahti, Kemijärvi

 ***

"Annika ilahduttaa. Ensimmäisen kerran Annika Saarikko ilahdutti, kun luin hänen tekstiään seurakuntavaaleihin valmistauduttaessa. Onpas siinä kypsää tekstiä nuorelta opiskelijalta, ajattelin.

Seuraavan kerran tunsin myönteistä lämpöä, kun hän halusi puhua Suomen ulkopolitiikasta. Hänellä oli käsitys siitä, miten Suomi turvaa omat etunsa 360 asteen ulkopolitiikalla.

Ja sitten hänen reipas esiintymisensä eduskunnassa. Hänen puheenvuorojaan ei tarvitse hävetä, vaan niissä on raikasta keskustalaisuutta, vähäväkisen puolustamista.

Seitsenkymppinenkin tuntee tällaisesta nuorison linjasta, että ollaan edelleen oikealla tiellä."

Seppo Sarlund, lehdistöneuvos, Espoo

 ***

"Annika on työkaverina innostunut ja innostava. Hän sitoutuu myös siihen mitä tekee. Tämä on näkynyt myös hänen kansanedustajan ja varapuheenjohtajan toimissaan. Hän on uskomattoman energinen ja luo ympärilleen toivon ilmapiiriä. Erityisen ilahtunut ole ollut siitä, miten mainiosti yhteistyö ja keskustelu sujuu yli sukupolvien; löytyy yhteisiä visioita ja aivan uusia näköaloja. Arvostan Annikassa erityisesti hänen kykyään olla läsnä ja kuunnella toista."

Eeva Kuuskoski, Helsinki

 ***

"Annika on mukava, huumorintajuinen, välittävä ja antelias. Superhyvä kummitäti! "

Kummipoika Elias 12v., Helsinki

 ***

"Annika on poikkeuksellinen yhdistelmä inhimillisyyttä, ihmisläheisyyttä ja tulevaisuuden toivoa yhdistettynä uskomattomaan kykyyn olennaisten hahmottamisessa, sanomattoman havaitsemisessa johtajuudessa ja verkostoitumisessa."

Markus Ojakoski, kaupunginjohtaja, entinen työtoveri, Kokemäki

 ***

"Annikan  olemuksesta säteilevää optimismia on murheen keskellä totisesti tarvittu. Ja edelleen tarvitaan, kun uutta nousua rakennetaan."

Kari Hokkanen, professori, Seinäjoki

 ***

"Annika on sytyttäjä! Annika pystyy kertomaan asiat niin, että kuulijat ymmärtävät. Suomalaiset ovat kyllästyneet rahan valtaan, vahvojen suosimiseen ja omahyväisyyteen. Jos haluamme muutoksen tähän, meidän pitää pystyä rohkaisemaan ihmiset alkiolaisen politiikan tekoon. Annika jos kuka pystyy siihen. - Sitä paitsi, minulle on tärkeää, että Annika arvostaa suomalaista ruokaa!"

Anne Kalmari, kansanedustaja, Kivijärvi

 ***

"Annika on suurisydäminen arvopoliitikko, joka nuoresta iästään huolimatta on saavuttanut urallaan paljon. Hän on sosiaalisesti erittäin lahjakas ja tietää, että yli puoluerajojen tehtävä yhteistyö on politiikassa erittäin tärkeää."

Aino-Kaisa Pekonen, kansanedustaja, Vasemmistoliiton varapuheenjohtaja, Riihimäki

 ***

"Annika on sydämellä politiikassa mukana, periksi antamaton, näkemyksellinen ja kaiken lisäksi ihana ihminen. Annika puolustaa keskustalaista linjaa ja puhuu maakuntien puolesta sinnikkäästi ja tinkimättömästi. Hän jaksaa perehtyä ja kiertää kenttää. Emme ole aina samaa mieltä, mutta yhteistyön tekeminen Annikan kanssa on helppoa ja rakentavaa."

Sanni Grahn-Laasonen, kansanedustaja (kok), Forssa

 ***

"Annikan energiasta riittäisi useammankin puolueen tarpeisiin."

Antti Lindtman, kansanedustaja, SDP:n varapuheenjohtaja, Vantaa

 ***

"Annikasta näki heti kättelyssä, että hänestä vielä kuullaan. Raikas ja innostunut nuori poliitikko, joka ottaa asioista selvää. Yhteistyöhakuinen ja konstailematon tyyli yhdistyneenä aatteen paloon ovat loistava yhdistelmä."

Paula Risikko (kok), sosiaali- ja terveysministeri, TtT

 ***

 "Ei ole tavallista että toisen puolueen edustaja kehuu toisen edustajaa, mutta otetaan se riski, koska Annika on niin hyvä ja maamme tarvitsee hänen kaltaisia yhteiskuntamme rakentamisessa. Olen oppinut tuntemaan Annikan kollegana ja erityisavustajana, mutta myös kansainvälisessä yhteistyössä. Hän on puolueenne erinomainen edustaja, niin aikaansaava, myönteinen ja innostava ihminen."

Astrid Thors, kansanedustaja (rkp), Helsinki

 ***

"Annikan positiivisuus yhdistettynä asioihin perehtymiseen ja lujaan osaamiseen antavat hänelle paikan niiden joukossa joita kuunnellaan - yli puoluerajojen."

Miapetra Kumpula-Natri, kansanedustaja (sd), Vaasa

***

”Kierrettyäni Hyssälän Liisan kanssa 16 vuotta Varsinais-Suomea mietiskelin, pitäisikö jäädä oloneuvokseksi Liisan lähdettyä muualle.
Mutta veri veti baanalle ja päätin valita nuoren ehdokkaan, joka ei hyydy ihan ensimetreillä. Liityin Annikan tukiryhmään. Ja uskon vakaasti Annikan pääsevän eduskuntaan.”

Eevi Raunio, maalarimestari Turun kaupungista

***

”Olisi hyvä, että eduskunnassa olisi kansanedustaja, joka omakohtaisesti tuntee opiskelijoiden tarpeita.
Annika Saarikko on luvannut ajaa opintotuen sitomista indeksiin. Siksi tuen häntä.”

Riikka Laaninen, valtiotieteen yo, Turun yliopisto

***

”Annikalla on kaikkea mitä tarvitaan kansanedustajuuteen: luonnetta, osaamista ja todella hyvä vaikuttamisen verkosto. Lisäksi hän tarvitsee sinun äänesi.”

Tytti Määttä (os. Seppänen), kunnanjohtaja

***

”Annika on älykäs, rohkea ja huumorintajuinen.”

Jaana Rantala, entinen työtoveri

***

”Annika on idearikas kehittäjä, jonka prioriteetti on ihmisten hyvinvointi koko elämänkaarella."

Mia Huhtala, sairaanhoitaja, ystävä ja ay-aktiivi

***

”Varsinai-Suomi tarvitsee tulevaisuuden rakentajia. Annikan valinta puolueen varapuheenjohtajaksi osoittaa, että häneen luotetaan. Annikasta Varsinais-Suomi saa kansanedustajan, joka arvostaa kotiseutua sekä haluaa kehittää ja tukea yrittäjyyttä.”

Pentti Jussilainen, aluejohtaja Alastaro

***

”Annika on luotettava ja toimelias.”

Tuomo Norvasuo, kirkkoherra, Turku

***

”Annika Saarikko on nuoreksi ehdokkaaksi saanut hyvät poliittiset ja käytännön tiedot valtionhallinnosta olemalla Liisa Hyssälän ja Mari Kiviniemen avustajana. Hän on sanavalmis, reipas ja kuunteleva, joka sopii kaikenikäisten ehdokkaaksi.”

Maija Jaakkola-Angervuori, Vehmaa

***

”Pidän tärkeänä, että Annika toimii keskustalaisten linkkinä maaseudun ja kaupungin välillä. Hän ymmärtää suomalaisen ruoantuotannn merkityksen.
Annika sai valtakirjan Lahden puoluekokouksessa, annetaan hänelle valtakirja myös kansanedustajaksi.”’

Rauno Kajander, maanviljelijä, Yläne, Pöytyä

***

Hyvä ehdokas eduskuntaan. Suosittelen!

Pentti Kosonen, kaupunginvaltuutettu, Turku