Skip to main content
BlogiYleinen

Kärkikäytävä halki Varsinais-Suomen on mahdollinen

By 20.10.2015No Comments2 min read

Turkulainen keskustan kansanedustaja Annika Saarikko iloitsee talouspoliittisen ministerivaliokunnan tämän päiväisestä päätöksestä avata osana hallituksen kärkihankkeiden toteutusta kasvuvyöhykekilpailun. Kasvuvyöhykkeitä valitaan 1-2. Esityksen asiasta teki elinkeinoministeri Olli Rehn.

– Uskon, että Varsinais-Suomelle tärkeän Pohjoisen kasvukäytävän mahdollisuudet tässä kisassa ovat erittäin hyvät. Menestymisemme valinnassa edellyttää, että Varsinais-Suomessa kunnat, maakuntaliitto sekä elinkeinoelämä tekevät tiivistä yhteistyötä tuossa kilpailutuksessa menestymiseen. Näin voimme saada hankkeelle vakaan aseman ja riittävän uskottavuuden myös kansainvälisesti.

Työ- ja elinkeinoministeriön mukaan kasvuvyöhykkeiden tavoitteena on lisätä liiketoimintaa, parantaa työvoiman liikkuvuutta laajalla työssäkäyntialueella, houkutella yritysten investointeja ja luoda uusia palveluliiketoiminnan mahdollisuuksia. Kasvuvyöhykkeillä tähdätään myös kansainvälisen yhteistyön tiivistämiseen.

– Tismalleen samat tavoitteet on kirjattu Pohjoisen kasvukäytävälle, Saarikko huomauttaa.

Pohjoisen kasvukäytävä kuuluu suurempaan kokonaisuuteen, koko Euroopan laajuiseen markkina-alueeseen ja liikenneverkkoon.

– Tukholma-Helsinki-Turku-Pietari -akselin kehittäminen on realistinen ja tärkeä suunnitelma koko Euroopan pohjoisen talousalueen näkökulmasta. Varsinais-Suomen kannalta kärkikäytävien joukkoon päätyminen olisi hyvä tuki hankkeellemme tunnin junasta sekä tärkeä signaali maakunnan yrityselämän rohkeudelle investoida, Annika Saarikko sanoo.