Keskustan turkulainen kansanedustaja Annika Saarikko iloitsee ja kiittää Sipilän hallitusta Varsinais-Suomelle tärkeinen päätösten tekemisestä tämän päivän lisätalousarvioneuvottelussa.

– Myönteinen rakennemuutos tarvitsee monenlaista tukea onnistuakseen pitkäaikaisen kasvun synnyttämisessä. Sipilän hallitus tunnisti tämän täysimääräisesti. Valtio on menestyksemme takuumies. Nyt tehdyt päätökset tarkoittavat lisäeuroja niin liikenteeseen kuin koulutukseenkin.

Saarikko kiittää liikenneministeri Anne Berneriä (kesk.) Uudenkaupungin radan sähköistämispäätöksestä. Se käynnistetään ja investoidaan nyt päätetyillä 21 miljoonalla eurolla.

– Tätä on maakunnassamme odotettu vuosia. Anne Berner puski läpi päätöksen, joka parantaa tavaraliikennettä Uuteenkaupunkiin, varmistaa Turun ratapihan turvallisuuden sekä mahdollistaa henkilöliikenteen raiteilla tulevaisuudessa.

Myös koulutukseen satsattiin merkittävästi, sen kaikilla asteilla. Osaava työvoima on koko kasvun tärkein juju. Arvokas päätös on diplomi-insiröörikoulutukseen liittyvän yhteistyömallin luominen.

– Varsinais-Suomen vahvassa kasvussa ei ole kyse vain meistä oman maakunnan ihmisistä, vaan koko Suomesta. Tarvitsemme muualta Suomesta työvoimaa ja toisaalta menestyvät yrityksemme alihankintaverkostoineen työllistävät eri puolilla maata.

Lisätietoja: Annika Saarikko, p. 0407446770