Perjantaina talousohjelmansa julkistanut SDP lupaa Suomeen 100 000 työpaikkaa neljässä vuodessa.

Kokoomus laittoi aiemmin vielä paremmaksi. Pääministeri Stubb lupasi nostaa työllisyysasteen seuraavalla vaalikaudella 75 prosenttiin. Tämä tarkoittaa 191 000 työpaikkaa neljässä vuodessa.

Kataisen ja Stubbin hallitusten ohjelmassa työllisyysaste luvattiin nostaa 72 prosenttiin ja alentaa työttömyys viiteen prosenttiin tämän vaalikauden aikana. Valitettavasti kävi toisin. Lopputulos on, että työttömyystilanne on pahin kuuteentoista vuoteen. Suomen työllisyysaste on vakavan alhainen.

Tammikuun lopussa työttömiä työnhakijoita oli noin 363 000. Kun huomioidaan työvoimapoliittisten toimien piirissä ja virallisten tilastojen ulkopuolella olevat, ilman työtä on lähes 500 000 suomalaista. Kataisen ja Stubbin hallitusten aikana Suomesta on hävinnyt 110 000 työpaikkaa.

Mikä uskottavuus sinipunahallituksen pääpuolueiden työpaikkalupauksilla tämän jälkeen on?
Pääministeri Stubb syytti viimeksi torstaina Keskustaa ja puheenjohtaja Juha Sipilää julkisuudessa löysistä puheista. Kannattaisi varmaan olla varovainen muiden puolueiden ja varsinkaan opposition vaihtoehtojen arvostelussa, kun maan tila on mikä on.