Skip to main content
BlogiYleinen

Saarikko: Koulujen kerhotoiminnan lisäraha on mainio juttu

By 14.12.2016No Comments1 min read

Keskustan turkulainen kansanedustaja Annika Saarikko iloitsee valtiovarainvaliokunnan kohdentamasta lisärahasta koulujen kerhotoimintaan.

Syksyn budjettiriihen tuloksena hallitus esitti 2,9 miljoonaa koululaisten kerhotoiminnan tukemiseen. Tämä oli 2 miljoonaa euroa kuluvaa vuotta vähemmän.

– Eduskunnan valtiovarainvaliokunta osoittaa nyt kerhotoimintaan lisärahoitusta ensi vuodelle kolme miljoonaa euroa. Se on erinomainen ja kiitoksen arvoinen juttu. Kaikkiaan on hienoa, että budjetin painopiste eduskunnan käsissä on lasten ja nuorten tukeminen, Keskustan Saarikko kiittelee.

Saarikko teki kerhotoiminnan turvaamisesta kirjallisen kysymyksen opetus- ja kulttuuriministerille syksyllä.
– 1990-luvun laman virheitä oli koululaisten kerhotoiminnan alasajaminen. Viime vuosina se on virinnyt uudelleen, ansiokkain tuloksin. Tätä kuntien työtä valtion on järkevää kannustaa.

Saarikon mukaan maksuton kerhotoiminta antaa myös vähävaraisten perheiden lapsille ja nuorille mahdollisuuden harrastamiseen. Se on perheille tärkeä tukipalvelu, jolla ennaltaehkäistään syrjäytymistä.

– Osaltaan monipuolinen kerhotoiminta myös tukee lasten liikkumisen lisäämistä sekä yhteistä tavoitettamme turvata jokaiselle lapselle oikeus harrastukseen, Saarikko kuvailee.